Tag Archives: Beach House

Metamorphosis Falcon

In the movie Solo: A Star Wars Story, the Millennium Falcon lands on a coast, somewhere on the planet Savareen. The view of the ocean behind the Falcon is a brief, peaceful rest stop for the weary yet indomitable ship. While its stay is temporary in the 2018 film, we now have new vision of the Millennium Falcon as a house. Lmcpicture‘s creation makes the most recognizable parts of the Millennium Falcon livable. The starboard side airlock serves as the entrance, which leads either to a bedroom or a back deck. The blue 1×4 tiles are visual references to the beaming blasts on the original ship’s rear drive units.

Millennium falcon house

Read on to see the interior of this tastefully appointed spaceship

A box full of summer, courtesy of IKEA

The product of the recent LEGO-IKEA collaboration, the BYGGLEK box, has practically become the new LEGO baseplate. I’ve already seen a ton of interesting models incorporating this new 3D template. Lego fjotten’s modern boxy beach house is a great example of the creativity that can be achieved with a studded plastic parallelogram.

Bygglek Beach house

Fjotten uses two of these boxes for the first and third stories of this structure while the second floor is a hybrid — part BYGGLEK box, part brick-built. I really enjoy the application of brown tiling, bricks, and black telescope pieces to create balcony railing, flooring, and stairs. Fjotten also cleverly adds windows onto his building by utilizing the notches molded into the boxes. Of course, all of the ancillary details of the build – the furniture, grill, jacuzzi, and other brick-built pieces of décor are a delight. I have to say, adopting the BYGGLEK box in this capacity is actually quite advantageous in that Fjotten probably saved a lot of time and bricks by using it to compose the majority of the structure. Models like these really serve to show the true creative energy builders can channel through any LEGO element or product, and I am excited to see more builds incorporating these boxes in the future.